Een kijkje achter de schermen bij alleskunner De Bever Fietsen In het Friese Jubbega zit sinds jaar en dag De Bever Fietsen. Henk Blokstra runt de zaak al sinds 1988. Dankzij zijn jarenlange ervaring heeft hij áltijd een oplossing!
 
“Een ombouwset is voor veel mensen een ideale optie. Vaak willen mensen graag een fiets met elektrische trapondersteuning, maar hebben ze nog een uitstekende fiets. Die fiets inruilen en een nieuwe elektrische fiets kopen kan behoorlijk prijzig zijn. Een ombouwset op de huidige fiets is dan een mooie oplossing” vertelt Blokstra.
 
Een ombouwset voor de prijs van een accu
Hij vervolgt: “Ik zie steeds vaker dat mensen hun e-bike een nieuw leven inblazen met een ombouwset. Dat doen ze bijvoorbeeld omdat hun e-bike niet meer goed functioneert, ze niet tevreden zijn over de kwaliteit, ze de kracht van de fiets niet meer voldoende vinden, of omdat de prijs van een ombouwset soms goedkoper is dan de prijs van een vervangingsaccu van de grote en bekende fietsfabrikanten. Op deze manier is het ook mogelijk om een 24-volt systeem op te waarderen naar een krachtiger 36-volt systeem.”
 
Een rolstoel met ombouwset
Dat de Power-Bike ombouwsets veelzijdig toepasbaar zijn bewijst Blokstra wel met de handbike met elektrische ondersteuning die hij voor een klant maakte. Het betreft een wiel met dat met de handen wordt aangedreven. Het wiel is eenvoudig aan een rolstoel te koppelen. Blokstra zegt hierover: “Het systeem was wel leverbaar, maar zou de man het vijfvoudige kosten dan wat het hem nu heeft gekost. Daarnaast werkt het super. Op één acculading kan hij 100 kilometer ver komen met een normale snelheid. Hij kan nu eenvoudig met fietsers meekomen.
 
Ook voor dit maatwerkproject kon ik gewoon een ombouwset gebruiken. Power-Bike heeft hiervoor goed meegedacht. Die service is één van de redenen waarom ik met het bedrijf zaken doe. Alles kan gewoon.”
 
Veel ervaring met ombouwen
“Alle fietsen zijn om te bouwen. Jaarlijks bouw ik 100+ fietsen om tot e-bike. Het ombouwen doe ik al jaren, maar ik werk sinds twee jaar met Power-Bike sets. Ik ben overgestapt omdat ik niet tevreden was over de vorige leverancier. Na een bezoek aan Power-Bike was er een wederzijdse klik. Die is er nog steeds, zowel de producten als service zijn gewoon goed” aldus Blokstra.
 
Ook zijn klanten zijn enthousiast. Reclame maken is derhalve eigenlijk niet nodig zegt hij. Ze horen van familie, vrienden of buren goede verhalen over de ombouwsets en zijn gelijk geïnteresseerd in de ombouwsets. 
 
    31-10-2017 14:52     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.