Geen heuvel te hoog voor deze elektrische Koga-Miyata! Boudewijn Claase is een fijnproever als het op fietsen aankomt. Vandaar dat hij rondfietst op een Koga-Miyata Globetraveller. Zijn fiets is vorig jaar voorzien van een ombouwset met middenmotor van Power-Bike, zodat hij ook in bergen flinke afstanden kan blijven fietsen.
 
Claase zegt: “Mijn fiets is een Koga-Miyata Globetraveller, een zeer veelzijdige fiets die overal gebruikt kan worden. Ik heb er destijds voor gekozen omdat ik graag het maximale uit de fiets wilde halen. De fiets is Shimano XT afgemonteerd, handmatig gelast waarbij de lassen gecontroleerd zijn met röntgenstraling en hij is voorzien van uitstekende schrijfremmen. Zaken die ik belangrijk vind als ik in de bergen rijd, het geeft een stukje rust als je weet dat de fiets perfect in elkaar zit. Zo worden ze tegenwoordig helaas niet meer gemaakt.”
 
De fiets van Claase wordt zowel gebruikt voor het woon-werkverkeer als voor recreatieve fietstochten in het buitenland. “Ik fiets veel in het buitenland. De heuvels van Italië, Slovenië en Schotland, deze fiets heeft ze gezien. Met alle bepakking weegt de fiets al snel zo’n zestig kilo. Vroeger lukte het mij goed om hiermee de bergen te trotseren, maar tegenwoordig kost het mij meer moeite. Daarom heb ik gekozen voor elektrische trapondersteuning” zegt hij.
 
“Met de e-bike ombouwset kan ik ook met al mijn bepakking tegen de hellingen op fietsen. Toen ik deze fiets kocht waren de elektrische fietsen nog niet krachtig genoeg voor dit soort gebruik. De Power-Bike motor heeft echter ruim genoeg koppel, waardoor het uitstekend gaat.
 
Ik ben ook erg tevreden over de looks van het geheel. Ik had voor ogen dat de ombouw van mijn Koga mooi moest zijn. Dat is gelukt! De middenmotor is niet groter dan nodig en valt derhalve amper op. Dit geeft nog een groot pluspunt: de bodemvrijheid is namelijk goed gebleven, wat veiligheid geeft bij het fietsen in ruw terrein. Er is namelijk geen lompe motor die ergens achter kan blijven haken.”
 
Claase sluit af: “Ik fiets enkele duizenden kilometers per jaar op mijn elektrische Koga-Miyata. Een jaar na ombouw heb ik nog geen probleem of storing gehad. De set blijkt dus erg betrouwbaar, een goede aanvulling voor mijn fiets!”
 
    17-07-2017 10:54     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Trudy -  15-10-2018

Bij wie heeft u laten ombouwen?