Omgebouwde kinderfiets vergroot zelfstandigheid! Soms is een elektrische fiets niet enkel een luxeproduct, maar ook een uitkomst voor een probleem. De fiets van Els Harbers’ dochter is daar een goed voorbeeld van.
 
Ze vertelt: “Mijn dochter Maaike heeft een chronische ziekte. Het gevolg van deze ziekte is dat ze minder energie heeft en in mindere mate wat kleiner en minder krachtig blijft. Fietsen was daardoor een lastige opgave aangezien ze niet met haar vriendinnetjes mee kon komen.”
 
De fiets werd uitgerust met een voorwielmotor. De kleinere 24 inch wielmaat is geen probleem voor de e-bike ombouwset. “We konden geen elektrische kinderfiets vinden. Daarnaast moest de fiets er ook niet al te saai uitzien en wilden we liever geen bijzondere aangepaste fiets. De ombouw is dus een uitstekende oplossing. De fiets - een Batavus Star 24" - is gewoon een leuke kinderfiets die er uitziet alsof hij zo uit de fabriek komt. Alleen zit er nu een accu op de bagagedrager. Ook de kabels zijn mooi uit het zicht in het frame weggewerkt” vertelt Harbers.
 
Missie geslaagd
“Zowel mijn dochter als ik zijn erg tevreden met het resultaat! Ze is veel mobieler door deze fiets. Ze heeft er simpelweg een stuk zelfstandigheid mee gewonnen. Dat is het belangrijkste. Waar ik haar eerder weg moest brengen of ze bij vriendinnen achterop moest, kan ze nu eenvoudig zelf fietsen. Ook grotere (recreatieve) fietstochten lukken goed. Ze kan goed ons tempo bijbenen!
 
    31-07-2017 17:40     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.