Past de e-bike ombouwset op mijn fiets?
Absoluut! De ombouwsets van Power-Bike zijn te monteren alle fietsen. Van stadsfietsen tot aangepaste fietsen. Ook het ombouwen van onder andere bakfietsen, ligfietsen, driewielfietsen, tandems en revalidatiefietsen is geen probleem.
 
Voor welke wielmaten zijn jullie ombouwsets geschikt?
Onze e-bike ombouwsets zijn geschikt voor wielmaten van 16, 20, 22, 24, 26 en 28 inch. Bij het bestellen kunt u eenvoudig aangeven welke wielmaat u wenst.
 
Kan ik een motor in mijn eigen velg laten monteren?
Ja, dat kan indien uw velg een 36-spaaks velg is. U kunt hiervoor het beste even contact met ons opnemen via +31 (0)545 796520 of per mail naar sales@power-bike.nl.
 
Wat zijn de verschillen tussen de ombouwsets?
In onze vergelijkingtabel kunt u zien wat de verschillen zijn tussen de verschillende sets.
 
Wat rijdt fijner, een voorwiel-, achterwiel- of middenmotor?
Dit is zeer sterk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Een voorwiel- of achterwielmotor heeft als voordeel dat wanneer u de elektrische ondersteuning uitschakelt, de fiets door de vrijloop net zo soepel en licht fiets als een niet-elektrische fiets. Een ombouwset met voorwielmotor heeft als bijkomend voordeel dat deze het meest eenvoudig in te bouwen is.

Bij onze vestiging in Neede kunt u een proefrit maken om voor uzelf te bepalen wat uw voorkeur heeft. Neem hiervoor van te voren even contact met ons op, zodat u zeker weet dat er een fiets beschikbaar is. Bel +31 (0)545 796520 of mail naar sales@power-bike.nl.
 
Hoe stil zijn Power-Bike motoren?
Onze motoren zijn zéér stil. De ombouwset Excellent, Supreme en Superior worden standaard geleverd met een Sine Wave controller, die nog stiller is.
 
Past een ombouwset op mijn remsysteem?
Ja. Al onze ombouwsets zijn geschikt voor velgremmen (v-brake), rollerbrakes en schijfremmen.
 
Is er een handleiding voor de ombouwsets?
Ja. Deze vindt u onder het kopje handleidingen bovenaan onze website.
 
Welk merk leveren jullie?
Power-Bike levert e-bike componenten van het merk Van Beijck. Dit zijn onze eigen in Nederland ontwikkelde. Door ons eigen systeem te ontwikkelen, is het ons gelukt één van de meest betrouwbare en storingsvrije systemen te creëren, dat zoveel mogelijk is afgestemd op de behoeftes van de west-Europese gebruiker.

Waar kan ik ervaringen van Power-Bike klanten lezen?
Op onze Blog kunt u uitgebreide ervaringen en bijzondere projecten van onze klanten lezen.
 
Wanneer heb ik de set in huis?
Als u op een werkdagen voor 17.00 uur bestelt, heeft u de ombouwset de volgende dag nog in huis.
 
Hoe lang is de garantieperiode op jullie producten?
Op al onze producten zit 2 jaar garantie. Deze geldt zowel bij montage door een Power-Bike dealer als door uzelf. De voorwaarden hiervoor staan in onze algemene voorwaarden

Ik wil het ombouwen graag uitbesteden, kan dat?
Jazeker, U kunt eenvoudig bij een dealer bij u in de buurt de set bestellen en laten monteren. De montagekosten beginnen vanaf €150,- maar kunnen per dealer en model fiets verschillen. Neem contact met ons op voor een dealer bij u in de buurt op +31 (0)545 796520 of mail naar sales@power-bike.nl.
 
Welke oplader is geschikt voor mijn fiets?
Wij leveren elektrische fiets opladers voor de meest voorkomende accu’s, zoals standaard 2.2ah opladers, LiFePo4-opladers en TranzX-opladers. Let bij het bestellen specifiek op de aansluiting van uw accu. Komt u er niet uit? Stuur een mail met een foto van de accu en aansluiting naar sales@power-bike.nl, en wij geven aan welke oplader u nodig heeft.
 
Wat is het verschil tussen een standaard oplader en een winterlader?
Een winterlader (ook wel smartcharger) houdt uw batterij altijd in topconditie. Door de slimme technologie zorgt deze oplader ervoor dat de accu van uw fiets altijd tussen de 70 en 100 procent opgeladen is. De oplader schakelt zichzelf in en uit wanneer dat nodig is. Een standaard oplader laadt de accu op naar 100 procent, waarna u zelf de oplader dient te verwijderen.
 
Kan ik mijn accu aan de oplader laten?
In het geval van een winterlader (smartcharger) is dit geen probleem. Bij een standaard lader dient u de oplader af te koppelen indien de accu volgeladen is.
 
Hoe weet ik of mijn huidige accu nog in goede staat is?
U kunt uw accu laten analyseren bij Power-Bike voor €25,-. U krijgt dan een weergave van de staat van uw accu, naast deze weergave kunnen wij u ook advies geven en bij een kleine afwijking de accu calibreren. Calibreren is het op de juiste en gelijke voltage brengen van de cellen. Mocht u na de analyse besluiten een nieuwe accu bij ons aan te schaffen, worden de analyse-kosten niet berekend.