• Een rotatiesensor reageert op de omwenteling die u maakt met de trappers. Bij weinig inspanning begint de motor te ondersteunen.
 
  • Een trapkrachtsensor reageert op de inspanning die u levert, aan de hand hiervan levert hij de ondersteuning dit geeft een optimaal rij comfort.


Rotatiesensor:

De rotatiesensor is makkelijk in gebruik. Zodra u begint met fietsen gaat er een signaal naar de motor die vanaf dat moment begint met ondersteunen. Dit zorgt voor een mooie gelijkmatige ondersteuning, u hoeft niet harder te trappen om meer ondersteuning te krijgen. De verschillende ondersteuningsniveaus kunt u regelen via het display.

Trapkrachtsensor:

In tegenstelling tot de rotatie sensor maakt het bij een trapkrachtsensor juist wel uit hoe veel kracht u levert. De ‘trapkracht’ wordt namelijk waargenomen door een sensor in de midden motor, waarna de ondersteuning zich hieraan zal aanpassen. Hoe kracht u op de pedalen zet, hoe groter de ondersteuning zal zijn. Dit is handig bij situaties als tegen een heuvel op fietsen of bij het wegrijden uit stilstand. Een trapkrachtsensor voelt over het algemeen natuurlijker aan dan een rotatiesensor. Een nadeel van de trapkrachtsensor kan zijn dat er meer energie van de motor gevraagd wordt, wat een negatieve invloed heeft op de actieradius.