Hoe werkt de ombouwset van Power-Bike

De ombouwset bestaat uit voorwiel met naafmotor of middenmotor, batterij, bagagedrager, controller, remsensor/sensoren, start en go functie/gashendel, trapsensor, display voor de instelling van de trapondersteuning, en de batterij oplader.

De elektrische ombouwset, om van uw gewone fiets een elektrische fiets te maken, past op iedere fiets. Uw fiets moet stevig zijn omdat u op uw bagagedrager ongeveer 4 kg extra gewicht krijgt voor de batterij. Voor fietsen met een carbon frame wordt het ombouwen afgeraden!!!

De elektrische ombouwset wordt standaard geleverd met een ingespaakte 28 Inch velg met 250W 36V 225RPM hulpmotor, of met onze 250W 36V Middenmotor. De maximale wettelijke snelheid van 25km/h stellen wij uit voorzorg hoger in dan normaal is toegestaan omdat het kan zijn dat als u net een keer harder fiets dan 25km/h (bijv van een heuvel af) de motor in de begrenzer slaat en dit zeer onprettig aan voelt, Uiteraard blijft het feit dat 25 km/h wettelijk is toegestaan. Als de motor een hogere snelheid kan bereiken dan valt de fiets onder motor voertuigen. Op dat moment heeft u een kenteken nodig.

De batterijen die wij leveren hebben een hoge capaciteit en zorgt voor de energie naar de motor. Deze wordt achter op uw fiets geplaatst in de bijgeleverde batterijhouder die ook meteen als bagagedrager dient. Deze batterij is afneembaar en is op deze wijze op iedere plaats oplaadbaar en minder diefstal gevoelig. Met de Li-Ion batterijen kan u een afstand van 45 tot 150 kilometer afleggen. De afstand die met een volle batterij afgelegd wordt ook wel de actieradius genoemd. De actieradius kan meer zijn als u bijvoorbeeld, minder trapondersteuning gebruikt, de wegen minder helling hebben, als u minder wind tegen heeft. Daarnaast speelt het totale gewicht van de fiets inclusief bestuurder en bagage ook een rol.

Power-Bike type batterij: Li-Ion 36V 11 / 13 / 17Ah. Deze batterijen worden alleen toegepast in de betere elektrische fietsen. De batterij is voorzien van een Management Systeem. Hierdoor voldoet de batterij aan de hoogste kwaliteitseisen en zorgen deze voor een goede prestatie.

De controller is verwerkt in de kleine box op de bagagedrager. Deze controller zorgt voor de aansturing van de motor en zorgt er voor dat de batterij op de juiste manier wordt ontladen.

Op de trapas wordt een trapsensor gemonteerd. Als u de pedalen rond trapt gaat de motor ondersteuning bieden. De sensor werkt op basis van de omwentelingen die u maakt. De hoeveelheid ondersteuning die de motor geeft is in te stellen op de display. Op het display kan u ook de batterij status aflezen. Tevens kan de verlichting ook worden in en uit geschakeld en kan er gekozen worden uit een trapondersteuning van 3 of 5 standen.

De Supreme ombouwset wordt standaard geleverd met 2 remsensoren zodat de huidige hendels kunnen blijven bestaan. In deze remsensor is een motor onderbreker ingebouwd. Op het moment dat u de rem bedient wordt de motor ook meteen onderbroken.

Het aanbrengen van onze ombouwset elektrische fiets op uw bestaande fiets vraagt niet veel kennis. Mocht u echter twijfel hebben in uw handigheid, dan kunnen wij of een van onze dealer ook uw fiets ombouwen naar een elektrische fiets.